BATUKI

Batuki.Bułka wrocławska, 5 dkg ketchupu, 20 dkg wieprzowiny bez kości, 10 dkg mięsa z kury bez kości,50 ml śmietany, 2 żółtka, natka pietruszki,15 dkg pieczarek, tłuszcz, 15 dkg pomidorów,10 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek i czosnek do smaku.Bułkę ułożyć na deseczce, ściąć wierzch, wydrążyć środek, posma­rować wewnątrz ketchupem. Miękkisz bułki namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać ze śmietaną, żółtkami i posie­kaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Część masy mięsnej ułożyć w bułce. Oczyszczone pieczarki pokrajać w plastry, usmażyć, przykryć nimi mięso w bułce, nałożyć pozostałe mięso, wyrównać powierzchnię, polać tłuszczem, obłożyć plastrami pomidorów, wsta­wić do gorącego piekarnika i piec około 30 minut.Pod koniec pieczenia posypać startym serem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!