CYNADRY WIEPRZOWE PO PARYSKU

Cynadry wieprzowe po parysku.Składniki potrzebne po przygotowania potrawy i wykonanie:  60 dkg nerek wieprzowych, 25 dkg pieczarek, 2 dkg mąki, 4 dkg koncentratu pomidorowego,250 ml białego wytrawnego wina, natka pietruszki, sół, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.Cynadry opłukać, przekrajać wzdłuż na połówki, zalać wodą i po­zostawić na 30 minut. Następnie opłukać, zalać wrzącą wodą, za­gotować, odcedzić, ponownie zalać wodą, ugotować. Potem wyjąć, pokrajać w półplasterki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, lekko zrumienić, połączyć z nerkami, koncentratem pomidorowym i winem oraz posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!