GOLONKA PO GENERALSKU

Golonka po generalsku. Skladniki potrzebne do przygotowania potrawy i wykonanie:1 kg golonki, 2 dkg mąki, tłuszcz, 25 dkg pieczarek,25 dkg papryki świeżej, 4 dkg koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, rozmaryn, majeranek i czosnek do smaku. Golonkę oczyścić, opalić, pokrajać na porcje, umyć, natrzeć przy­prawami i pozostawić na 24 godziny. Potem posypać mąką, zru­mienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do mięk­kości. Pieczarki i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać do golonki pod koniec duszenia razem z kon­centratem pomidorowym. Miękką golonkę wyjąć, ułożyć na pół­misku, polać doprawionym sosem.Podawać z ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!