KIEŁBASA BIAŁA PO CELESTYŃSKU

Kiełbasa biała po celestyńsku. Składniki potrzebne do wykonania potrawy i przygotowanie: 40-50 dkg kiełbasy białej, 20 dkg pieczarek, tłuszcz,2 dkg mąki, 150-200 ml śmietany, 10 dkg groszku i konserwowego, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać i przez 10 minut na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 90- 95 C. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować, dodać groszek i po­siekaną natkę pietruszki, doprawić. Kiełbasę wyjąć, pokrajać na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut, doprawić. ‚ Podawać z ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!