MAJONEZIKI Z DROBIU

Majoneziki z drobiu 2 piersi z kury, 5 dkg masła lub margaryny,6-8 dkg ryżu, 10 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, tłuszcz, 15 dkg sosu majonezowego, pomidor, ogórek, jajko gotowane, natka pietruszki do dekoracji, sól, pieprz do smaku. Piersi z kury umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić na 30 minut. Następnie polać masłem, zrumienić, skropić wodą i upiec. Potem wyjąć, usunąć kości, przekrajać ukośnie na 4 porcje. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, od­sączyć. Cebuę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wystudzić, wymieszać z ryżem i częścią majonezu, dopra­wić, ułożyć na półmisku, przykryć przygotowanym mięsem, polać doprawionym pozostałym majonezem, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!