PIECZEŃ BARANIA A’LA HOTEL MONOPOL

Pieczeń barania „a la Hotel Monopol” 60 dkg udźca bez kości, 15 dkg pieczarek, marynata do mięsa, 3-4 dkg musztardy, 2 dkg mąki, tłuszcz,10 dkg cebuli, 15 dkg selera, 15 dkg pietruszki,15 dkg marchwi, 150 ml śmietany, sól, pieprz i czosnek do smaku.Mięso umyć, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodziarce na 24 godziny. Następnie wyjąć, osuszyć, posypać przyprawami, posmarować musztardą, oprószyć mąką, zrumienić na silnie roz­grzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec duszenia. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje, do sosu dodać śmietanę, chwilę pogotować, doprawić, po­lać mięso.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!