PIECZEŃ BARANIA FASZEROWANA

Pieczeń barania faszerowana „Filip Orleański” 80 dkg udźca bez kości, 5 dkg bułki czerstwej,15 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 żółtka, 2 dkg kaparów, puszka korków, 4 dkg koncentratu pomidorowego,8 dkg słoniny, sól, pieprz do smaku.Mięso umyć, rozbić na cienki płat, ściąć okrawki, zemleć je razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Pieczarki oczyścić, opłukać, po­krajać w paseczki, usmażyć, połączyć z przygotowaną masą, żółt­kami, opłukanymi kaparami, korkami i koncentratem pomidoro­wym, doprawić, rozłożyć na przygotowanym i posypanym przy­prawami mięsie, zawinąć w rulon, naszpikować cienkimi paskami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając wodą. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać w plastry, polać doprawionym so­sem.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!