PIECZEŃ BARANIA Z GRZYBAMI

Pieczeń barania z grzybami 60 dkg udźca bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,60-80 dkg grzybów świeżych, 10 dkg cebuli,150 ml śmietany, 1 dkg mąki do grzybów, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Mięso umyć, wyżyłować, natrzeć przyprawami i pozostawić w chło­dziarce na kilka godzin. Potem wyjąć, posypać mąką. zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości. Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać grzyby i dusić do miękkości, często mieszając. Potem wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, połączyć z posiekaną natką pietruszki, dopra­wić. Miękkie mięso pokrajać na porcje, obłożyć grzybami, zapiec. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!