SCHAB PIECZONY PO PROWANSALSKU

Schab pieczony po prowansalsku. Składniki i przygotowanie: 60 dkg schabu, 15 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek,1 dkg mąki, tłuszcz, 3 dkg koncentratu pomidorowego,1 dkg ketchupu, 150 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz i czosnek do smaku.Mięso przygotować jak poprzednio. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Schab posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i pieczarki, podsmażyć i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy i wi­no. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku, polać doprawionym sosem, podgrzać.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!