28 marca, 2024

Serca wołowe po redaktorsku 50 dkg serc wołowych, 20 dkg włoszczyzny bez kapusty, 2 dkg grzybów suszonych,160 ml śmietany, 2 dkg kaparów, 5 dkg koncentratu pomidorowego, sól, pieprz i przyprawa do zup do do smaku.Z serc usunąć błony i żyły, umyć, zalać wrzącą wodą, zagotować odcedzić, opłukać, zalać ponownie wodą, posolić i ugotować ni małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczysz czone i opłukane warzywa. Miękkie serca wyjąć, pokrajać w kostk razem z namoczonymi i ugotowanymi grzybami, połączyć ze śmie taną, opłukanymi kaparami, koncentratem pomidorowym i prz> prawami, dusić jeszcze kilka minut, doprawić do smaku.Podawać z kluskami i surówkami.

Dodaj komentarz