STEK Z SARNY LUB JELENIA PO AMERYKAŃSKU

Stek z sarny lub jelenia po amerykańsku. Składniki i przygotowanie: 50 dkg udźca bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz,15 dkg pieczarek (małych), 15 dkg cebuli (dymki lub szalotki), 10 dkg ketchupu, sól i pieprz oraz sok z cytryny do smaku. Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, pokrajać ukośnie na porcje, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą. uformować ręką i nożem owalne steki grubości 2 cm, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny, pozostawić na 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką, usma­żyć z obu stron. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, usmażyć, dodać do steków, skropić ketchupem, zapiec.Podawać z frytkami, marchewką i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!