WĄTRÓBKA WIEPRZOWA PO DYREKTORSKU

Wątróbka wieprzowa po dyrektorsku. Składniki potrzebne do przygotowania potrawy i wykonanie: 40 dkg wątróbki, 2 dkg mąki, tłuszcz, 20 dkg pieczarek, 2 dkg kaparów, 100 ml białego wytrawnego wina, natka pietruszki, sól, pieprz i curry do smaku. Wątróbkę opłukać, osączyć, usunąć błonę, pokrajać ukośnie w pla­stry grubości 1,5 cm. Następnie posypać pieprzem i curry oraz mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i zrumienić z obu stron. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do wątrób­ki razem z opłukanymi kaparami, winem i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!