WĄTRÓBKA Z DROBIU PO PROWANSALSKU

Wątróbka z drobiu po prowansalsku. Składniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie: 1/2 kg wątróbki z drobiu, mleko, 15 dkg cebuli,15 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, czosnek i gałka muszkatołowa do smaku. Wątróbkę opłukać, namoczyć w mleku i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokra­jać w paseczki, usmażyć. Wątróbkę wyjąć z mleka, usunąć błonę, podsmażyć, wymieszać z cebulą, pieczarkami, koncentratem po­midorowym, przyprawami i winem, dusić 6-8 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, mizerią.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!