WIEPRZOWINA PO UŁAŃSKU

Wieprzowina po ułańsku 50-60 dkg wieprzowiny bez kości, 2 dkg mąki, tłuszcz, 6-8 dkg fasoli perłowej, 10 dkg cebuli, 25 dkg grzybów świeżych, 15 dkg pomidorów, sól, pieprz, czosnek, majeranek i przyprawa do zup do smaku.Mięso umyć, pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i mąką, włożyć na rozgrzany tłuszcz, zrumienić, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować w tej samej wodzie. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać oczyszczone i pokrajane w paseczki grzyby, dusić kilka mi­nut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z mięsem, grzybami, fasolą oraz pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody, du­sić kilka minut, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!