ZAJĄC LUB KRÓLIK PO OFICERSKU

Zając lub królik po oficersku. Comber i uda, marynata do mięsa, 8 dkg słoniny,2 dkg mąki, tłuszcz, białe wytrawne wino,15 dkg cebuli (dymki lub szalotki), 25 dkg pieczarek (małych), 100 ml śmietany, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Mięso przygotować iak poprzednio, posypać mąką. zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić winem i dusić do miękkości. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, podsmażyć, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem ze śmietaną. Miękkie mięso wyjąć, po­krajać na porcje, a do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki, do­prawić, polać mięso, dusić kilka minut.Podawać z kluskami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!