ZAJĄC LUB KRÓLIK PO REDAKTORSKU

Zając lub królik po redaktorsku. Comber i uda, marynata do mięsa, 8 dkg słoniny,2 dkg n ąki, tłuszcz, 3 dkg grzybów suszonych,20 dkg papryki świeżej, 8 dkg cebuli, 15 dkg ketchupu, natka pietruszki, koperek, sól, pieprz i curry do smaku. Mięso przygotować jak poprzednio, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dodać namoczone i po­krajane w paseczki grzyby, dusić do miękkości. Paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z ketchupem. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać na porcje, a sos połączyć z posiekaną zieleniną, doprawić, polać nim mięso, dusić kilka minut, doprawić.Podawać z kluskami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!