ZRAZY MIELONE Z KRÓLIKA LUB ZAJĄCA PO AMATORSKU

Zrazy mielone z zająca lub królika po amatorsku. Przodek z zająca lub królika, 10 dkg wieprzowiny bez kości, 2 dkg grzybów suszonych, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 3-4 dkg bułki tartej, 2 dkg kaparów,1-2 jaj, 2 dkg mąki, tłuszcz, 150 ml śmietany,8 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku.Mięso umyć, oddzielić od kości, zemleć razem z wieprzowiną. Grzy­by umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym, bułką tartą, opłu­kanymi kaparami i jajami, doprawić. Następnie mięso podzielić na porcje, uformować kule, lekko spłaszczyć, posypać mąką. zru­mienić z obu stron, skropić śmietaną, posypać startym serem i przy­prawami, zapiec.Podawać z kluskami, groszkiem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!