ZRAZY WIEPRZOWE ZAWIJANE Z PIECZARKAMI

Zrazy wieprzowe zawijane z pieczarkami 50 dkg szynki wieprzowej bez kości, 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 6 dkg migdałów, żółtko, 5 dkg ketchupu,1 dkg mąki, 150 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz i curry do smaku.Mięso przygotować jak na zrazy wieprzowe zawijane „Hotel As- toria”. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć z pieczarkami, żółtkiem i ketchupem, doprawić do smaku. Następ­nie ułożyć na przygotowariym mięsie, uformować zrazy, obwią­zać nitką, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie roz­grzanym tłuszczu, skropić wodą, potem winem i dusić na małym ogniu pod przykryciem, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami, kalafiorem, sałatką z pomidorów, mizerią, surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kacper i chciałbym abyście zapoznali się z moimi wpisami. Opisują one życie od "kuchni", ponieważ jest to moje największe zainteresowanie. Zapraszam!